Патронажна служба функционише као и пре короне

Током пандемије вируса корона, Патронажна служба у Крагујевцу, функционише неометано, уз примену адекватних мера заштите.

Ова служба током једног дана обилази породице како из Крагујевца тако и из околних села удаљених и до 30 километара од града.

Патронажне сестре дневно остваре од 5 до 7 посета.

У ситуацији као што је тренутна, болесним и старим лицима, младим родитељима а нарочито онима којима се рађа прво дете, потребно је више пажње и подршке.

Патронажне сестре су ту да им понмогну, подстакну их и подуче, посебно у првим данима родитељства.

Патронажна служба у Крагујевцу током пандемије вируса корона функционише уобичајено, уз поштовање свих прописаних мера превентивне заштите.

У Патронажној служби кажу да је највећа разлика у раду, у односу на ранији период, у појачаним мерама личне заштите које патронажна сестра спроводи приликом посете.

Новина је, додају, и саветовање како и на који начин да корисници њихових услуга у свом дому спроведу све званичне препоруке и мере превенције.

Наглашавају и да је школа за труднице привремено затвоворена, јер у овом периоду не сме да буде окупљања таквог типа.

Крагујевачка патронжа посебан акенат ставља на поштовање превентивних мера приликом контакта родитеља и бебе.

Пре сваког контакта са бебом неопходно је да добро и темељно оперу руке водом и сапуном од трајању од 20 секунди и да избегавају гужве и окупљања.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *