Обустављене обуке НСЗ за активно тражење посла

Крагујевачка филијала Националне службе за запошљавање, током пандемије корона вируса, функционише у складу са препорукама Кризног штаба и Института за јавно здравље.

Комуникација са послодавцима и незапосленима, осим телефонским и електронским путем, остварује се и личним контактом, уз поштовање прописаних мера заштите.

Рад Националне службе за запошљавање у Крагујевцу прилагођен је тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Омогућено је, између осталог, електронско пријављивање незапослених на евиденцију, подношење захтева за остваривање права на новчану накнаду, односно процену преостале радне способности, захтев за издавање уверења различитих намена, као и захтев за учешће у мерама активне политике запошљавања.

Обуке које се спроводе у оквиру мера активног тражења посла за сада су обустављене.

Једина која се реализује, и то електронски, је обука „Пут до успешног предузетника“, јер је потврда о њеном похађању услов да незапослени конкуришу за субвенције по основу програма самозапошљавања.

Детаљне информације послодавци и незапослени могу да пронађу на сајту Националне службе за запошљавање.

Уколико се ипак, определе за долазак у просторије крагујевачке филијале, неопходно је да поштују прописане мере заштите.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *