Почела пријава за ваучере за субвенционисани одмор у Србији

У поштама широм Србије јутрос је почело пријављивање за туристичке ваучере за одмор у Србији, а како је за Тањуг изјавила директорка функције услуга у „Пошти Србије“, Бојана Николић, већ је поднето више од 10.000 пријава, од укупно 100.000 ваучера колико је планирано да се подели.

„Три стотине пошта је кренуло са радом од 7:00 сати, а осталих око 900 од 8:00 и већ се види да је интересовање за ваучере и овога пута велико као и приликом претходних подела. Доста је људи у шалтер салама пошта, који желе да остваре право на субвенционисани одмор“, рекла је она и навела да је посебно велики број заинтересованих у Крагујевцу, Лесковцу, Панчеву.

Када је реч о документима за пријављивање, саговорница Танјуга каже да је неопходно донети личну карту или пасош, затим пријаву за ваучер која може да се одштампа са сајта Поште Србије или Министарства туризма и омладине, попунити је и уз резервацију смештаја приложити и документацију за поједине категорије корисника којом се доказује да неко има право на ваучер.

А право на ваучер имају пензионери, они се према речима наше саговорнице, највише и пријављују за ваучере, затим незапослени, запослени који имају плату мању од 70.000 динара, студенти, старији од 65 који немају пензију.

„Процедура је таква да се попуњена пријава евидентира а на крају поштари људима који остваре ово право ваучере доносе на кућну адресу и они могу да иду на одмор у смештајне капацитете које су изабрали а то су најчешће бање или планине“, рекла је Николић.

Додала је да ће ваучери на кућне адресе бити испоручени у року од месец дана од дана пријављивања.

Грађани се о условима за добијање ваучера и статусу своје пријаве могу информисати преко контакт центра Поште Србије на број 0700 100 300.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *