Почеле јесење водичке туре ГТО Крагујевац

Након паузе због пандемије корона вируса, Градска туристичка организација Крагујевац поново организује водичке туре са тематиком из верског, културног и историјског туризма.

У оквиру прве у низу јесењих туристичких водичких тура посетиоци су обишли манастир Вољавча, где је 1805. године заседала прва српска влада и воденицу Цицић у Страгарима, једну од најстаријих поточара у Шумадији.

Љубитељи Крагујевца и околине нестрпљиво су, након вишемесечне паузе, чекали аутобус на тргу „Код крста“.

Након обиласка манастира Вољавча из 15. века, одмор је организован у сеоском домаћинству, код воденице породице Цицић у Страгарима.

Ова водичка тура прва је у низу јесењи, које су намењене Крагујевчанима, гостима града и крагујевчаким ђацима.

У Градској туристичкој организацији кажу да је реч о занимљивом и квалитетном циклусу , при чему се обилазе најзначајнији локалитети, у складу са интересовањима туриста.

Наредна водичка тура „Ђура у Крагујевцу“ заказана је за 3. октобар у склопу које ће се ићи путевима рада и живота Ђуре Јакшића током његовог боравка у граду на Лепеници.

Последње суботе у октобру, заинтересовани могу да крену на интересантну водичку туру „Јеврејско наслеђе“, где ће Крагујевчани моћи да се упознају са суживотом Јевреја, на њихово страдање, али и сећање на заједнички живот – друштвени, културни, пословни, хуманитарни допринос Јевреја нашем граду.

Циклус јесењих водичких тура завршава се 7. новембра туром која обухвата панорамско разгледање града и посету Легату Николе Коке Јанковића, једног од најзначајнијих српских вајара.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.