Примена превентивних мера најбољи начин заштите најмлађих

У централном објекту Службе за здравствену заштиту предшколске деце, у једној смени у просеку се прегледа педесетак малишана, што је знатно више у односу на период када је проглашена епидемија корона вируса.

Родитељи најмлађих пацијената и запослени у овој служби свесни су ризика од заражавања Ковидом 19 и у потпуности се придржавају превентивних мера.

Служба за здравствену заштиту предшколске деце крагујевачког Дома здравља током епидемије корона вируса функционише уобичајено, уз примену ригорозних мера заштите од инфекције Ковидом 19.

Као и раније, постоје посебни улази за здраве и пацијенте са тегобама, док за најмлађе за које се сумња да су заражени корона вирусом постоје посебне просторије за изолацију.

Након проглашења епидемије корона вируса, у централном објекту ове службе у кругу Клиничког центра, евидентиран је знатно мањи број прегледа у односу на ранији период и дневно је збрињавано двадесетак пацијената.

Међутим, повратак деце у вртиће утицао је и на већи броја прегледа, којих је сада у једној смени у просеку између 40 и 50.

Из Службе за здравствену заштиту предшколске деце поручују да је поштовање превентивних мера, као што су ношење маске, одржавање физичке дистанце и чешће прање руку, најбољи начин заштите од заражавања корона вирусом.

Родитеље најмлађих пацијената подсећају на правилно ношење маске, јер ће у супротном екфекти те мере бити контрапродуктивни.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *