Почело уређење гробља у Станову

Недостатк гробних места један је од комуналних проблема са којима је град Крагујевац суочен последње деценије.

Како би се решио проблем, Градско веће прихватило је предлог о образовању Комисије за припрему спровођења мера на проширењу капацитета постојећих и формирању нових гробља на територији града Крагујевца.

Поред чишћења и уређења свих гробља која се налазе на територији нашег града у плану је изградња новог за чију локацију се тражи најбоље решење.

Град је спреман да почне решавање једног од највећих комуналних и живоних проблема Крагујевчана.

Уређење и изградња нових гробља ублажиће недостатке капацитета. Највећи проблем поред недостатка места, су нерегулисани имовинско правни односи гробља на периферији града и у сеоским срединама.

Новоформирана Комисија почела је рад на терену, што је од велике важности, јер се једино на тај начин може утврдити право стање и проблеми које имају сва гробља изузев Бозмана.

Радови се тренутно одвијају на гробљу у Станову које важи за једно од највећих, јер ова месна заједница броји 22 хиљаде мештана. Екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија очистиле су отпад и уклониле растиње.

Локација на којој ће бити изграђено ново гробљеу Крагујевцу још увек није јасно прецизирана. Комисија ће одлучити у наредном периоду које је најбоље место за изградњу и где је исказана највећа потреба.

Комисија за припрему спровођења мера на проширењу капацитета постојећих и формирања нових гробља на територији града Крагујевца до сада је уредила гробље у Пчелицама и Станову.

У наредном периоду посао их чека на свим осталим гробљима која се налазе на територији нашег града и приграда.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *