Почиње исплата отпремнина Фијатовим радницима

Фијатовим радницима који се нису определили за одлазак у Словачку и проглашени су за технолошки вишак, у понедељак би требало да буду исплаћене отпремнине, рекао је за Радио телевизију Крагујевац председник Самосталног синдиката Саша Ђорђевић.

Фијатовим радницима компанија је пустила налоге ка банкама за исплату отпремнина, и сви они који се нису изјаснили у предвиђеном року за одлазак на рад у иностранству, очекују да им у понедељак новац легне на рачун.

Након тога би требало да буде спремна и сва остала документација везана за решавање њиховог даљег статуса.

По завршетку исплате отпремнина, требало би да буде познат и тачан број радника који напуштају фабрику уз отпремнине.

Претходно су отпремнине исплаћене за 492 радника који су се изјаснили за добровољни одлазак уз социјални програм.

Како је речено, до краја месеца се очекује и нови састанак представника синдиката у Председништву Србије у вези са реализацијом социјалног програма, листом радника који припадају заштићеним категоријама и могућностима за упошљавање бивших Фијатових радника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Рaнковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.