Унапређење конкурентности малих и средњих предузећа и предузетника дигитализацијом продаје

Развојни бизнис центар Крагујевац расписао је Јавни позив за учешће у програму „Подршка унапређењу конкурентности малих и средњих предузећа и предузетника дигитализацијом продаје“.

Јавни позив саставни је део пројекта „Снага Е-трговине за раст и отпорност малих и средњих предузећа“, који финансира Европска унија у оквиру Програма Европску уније за локални развој – ЕУ ПРО Плус, а спроводи Развојни бизнис центар Крагујевац.

Циљ програма подршке је унапређење конкурентности, отпорности и адаптабилности малих и средњих предузећа и предузетника из Шумадије и Западне Србије, Источне и Јужне Србије, на глобалном тржишту, кроз подршку у увођењу дигитализације продаје и е – трговине.

Програм подршке је намењен микро, малим и средњим предузећима и предузетницима са територије 99 општина у Србији, која су заинтересована за увођење онлајн продаје и е – трговине у свој бизнис.

Програм подршке састоји се из обуке за онлајн продају, стручне подршке и професионалних услуга, односно конкретних решења у области трговине и онлајн продаје.

Програмом је предвиђено да 17 изабраних предузећа, која заврше у оквиру програма обуку за онлајн продају, добију бесплатно онлајн продавницу.

Рок за пријављивање је 19. август, а пројекат траје до фебруара наредне године.

Циљ је да се унапреди конкурентност малих и средњих предузећа увођењем дигитализације у процес продаје. Овај пројекат ће помоћи да повећају продају, тако што ће своје производе учинити доступнијим ширем тржишту путем интернета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Рaнковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.