Подршка града Крагујевца удружењима особа са инвалидитетом

Градска управа ће подржати реализацију пројеката удружења особа са инвалидитетом

из области културе која желе да, на тај начин, дају допринос богатијем културном садржају у Крагујевцу поводом кандидатуре града за „Престоницу културе Србије“, најављено је на другој седници Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Крагујевца.

Чланови локалног Савета су утврдили приоритете и активности за наредни период.

Седница Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Крагујевца одржана је после дуже паузе због епидемије коронавируса.

Једна од главних тема била је финансијска подршка града удружењима за реализацију пројеката планираних за следећу годину.

Разговарало се и о проблемима и активностима за побољшање положаја ове рањиве друштвене категорије.

Према речима чланова Савета, Крагујевац предњачи у односу на друге локалне саоуправе по питању сарадње и активности за побољшање положаја особа са инвалидитетом.

Поједина удружења су први пут конкурисала са пројектима из области културе за шта ће добити подршку града.

На седници Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Крагујевца утврђени су приоритети и активности које треба реализовати у наредном периоду, уколико ситуација са епидемијом то дозволи.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *