Подручје Шумадије и Поморавља све повољније за пословне активности

Приоритет рада Шумадијског округа у 2019. години била је координација рада локалних самоуправа на територији Шумадије.

Према речима Биљане Илић Стошић начелнице Округа, година иза нас оцењена је успешном, са становишта реализације редовних активности служби Шумадијског управног округа, као и пројеката који су или реализовани, или је реализација планирана у 2020 години.

Задатак Шумадијског управног округа у прошлој години био је да успостави чвршћу сарадњу са локалним самоуправама на територији Шумадије, која обухвата општине Кнић, Рачу, Лапово, Баточину, Аранђеловац, Тополу и град Крагујевац.

Настављено је са јачањем капацитета за деловање у ванредним ситуацијама, који ће бити један од приоритета у 2020. години.

Ресор који се бави пољопривредом и сточарством успешно је зауставио ширење епидемије афричке куге који се појавио близу наших граница.

Рад инспекцијских служби према речима Биљане Илић Стошић уз сва објективна ограничења у погледу кадровских, техничких али и материјалних ресурса је био задовољавајући.

Шумадијски управни округ и у 2019. години учествовао је у свим пројектима од значаја за Град Крагујевац и локалну самоуправу.

Успешну сарадњу, како је истакла Биљана Илић Стошић остварили су и са Регионалном развојном агенцијом и регионалном Привредном комором Крагујевац.

Спољнотрговински суфицит у првих девет месеци 2019. године износи 278 милиона евра, што је 30 одсто више него претходне године.

Са растом суфицита, рашће и стандард грађана Шумадије, сматра Биљана Илић Стошић, нагласивши да је подручје Шумадије и Поморавља, из године у годину, за инвеститоре све атрактивније, што говори о изузетно повољним пословним активностима када је у питању овај регион.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.