Подстицање младих талената

У оквиру припрема за 11. уметничко такмичење „Србија у ритму Европе“, на коме ће млади из Крагујевца представљати Израел, организован је пријем, у Скупштини града, за Џени Седов, заменицу амбасадора Израела и учеснике ове манифестације.

Поводом такмичења „Србија у ритму Европе“, у коме ће деца из Крагујевца представљати, како свој град, тако и амбасаду Израела, заменица амбасадора те земље, Џени Седов, посетила је Крагујевац, заједно са организаторима манифестације.

Чланови крагујевачког плесног клуба Долс, њих једанаесторо, певаће на израелском језику, јер је амбасада Израела додељена нашем граду за партнера у такмичењу.

Пријем за госте је организовао Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу.

Заменица израелског амбасадора са сарадницима је учесницима такмичења уручила пригодне поклоне и пожелела им пуно успеха у такмичењу.

Добре везе Израела и Србије потврђене су прошле године пројектом „Дани Израела у Крагујевцу“.

Директор програма „Србија у ритму Европе“, Игор Карадаревић, рекао је да ће финале такмичења бити одржано 22. јуна, у Врњачкој Бањи.

Уколико чланови плесног клуба Долс победе 22. јуна, имаће прилику да посете Израел.

Манифестација „Србија у ритму Европе“ одржава се од 2008. године. Намењена је деци основних и средњих школа, а циљ такмичења је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.