Појачан инспекцијски надзор угоститељских објеката

Због погоршања епидемиолошке ситуације на територији града Крагујевца и целе Србије, претходних неколико дана појачан је инспекцијски надзор рада угоститељских објеката у складу са смерницама надлежних министарстава.

У претходне две недеље у Креагујевцу је обављено више од две хиљаде инспекцијских надзора и изречено 28 различитих мера.

У 16 објеката из локала су удаљени сви присутни гости, а решењем забрањено обављање делатности на 72 сата, док је у шест објеката прекршајним налозима изречена казна у распону од 150.000 до 300.000 динара.

Инспекцијски надзор се спроводи у девет категорија. Посебна пажња је усмерена на места где је највећи епидемиолошки ризик, а то су локали, ноћни клубови, ресторани и кафићи.

Поред тржних центара, трговинских ланаца, спортских догађаја, окупљања на отвореном простору, комунално-инспекцијски сектор спроводи велики број контрола.

У случају да број новозаражених буде у порасту, као могућа мера Кризног штаба, од пре неколико дана је и скраћење радног времена кафића до њиховог потпуног затварања.

Питали смо грађане Крагујевца да ли су такве мере сврсисходне.

Контола угоститељских објеката ће се обављати без прекида.

Они локали којима је изречена мера забране обављања делатности у трајању од три дана, током сва три дана ће се спроводити контрола поштовања мера забране.

У случају отварања и кршења ове мере, мандатана казна износи 300.000 динара.

Извештава новинарка РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *