Појачан саобраћај на путевима у Србији

Летња туристичка сезона је у пуном јеку. Само последњег викенда јула кроз Србију је прошло скоро 730 хиљада возила.

То је донело гужве на граничним прелазима и наплатним станицама. Из Јавног предузећа „Путеви Србије“ саветују грађанима који планирају путовање да прате обавештења преко сервисних портала и користе електронску наплату путарине како би избегли дуже задржавање на путу.

Током последњег јулског викенда српским аутопутевима прошло је 729.791 возило. Због повећаног броја возила дошло је до гужви на граничним прелазима и наплатним станицама. У Јавном предузећу „Путеви Србије“ кажу да предузимају све мере како би проток возила био неометан, а томе могу да допринесу и сами возачи.

Летња сезона је и период путарских радова што такође утиче на гужве на аутопутевима. Због тога је важно да возачи прате обевештења. Грађани се могу информисати на интернет страници или путем бесплатне апликације за мобилне телефоне Путеви Србије.

Једна од новина, која је уведена 1. јула, је обавештавање учесника у саобраћају преко РДС-а односно радио пријемника. У Путевима Србије се надају да ће овај пилот пројекат оправдати очекивања и бити заступљенији у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *