Појачана контрола саобраћаја у Крагујевцу

Припадници саобраћајне полиције, Полицијске управе у Крагујевцу ће, у наредном периоду, појачано контролисати саобраћај, а у фокусу ће бити откривање и санкционисање прекршаја које чине пешаци, али и возачи према пешацима.

С обзиром на то да је од почетка године на подручју које покрива Полицијска управа Крагујевац, у саобрћајним незгодама живот изгубило пет пешака, из МУП-а апелују на све учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да стриктно поштују саобраћајне прописе, у циљу своје и безбедности осталих учесника у саобраћају.

“Подсећамо пешаке да не прелазе улицу на црвено светло семафора и ван обележеног пешачког прелаза, да не користе телефон или слушалице док прелазе улицу, као и да коловоз прелазе тек након што се увере да је то безбедно.

Такође, апелујемо на возаче да посебну пажњу обрате на пешаке који прелазе улицу или стоје не тротоару намеравајући да је пређу, као и да поштују ограничење брзине и не возе под дејством алкохола“, наведено је у саопштењу крагујевачке Полицијске управе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.