Појачане контроле аутобуса који превозе туристе

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције ће у наредном периоду појачано контролисати аутобусе који превозе туристе, у циљу безбедног одвоза на жељену дестинацију. 

Циљ ове акције је да се грађани безбедно и прописно одвезу до дестинација на којима су одлучили да проведу свој годишњи одмор, каже помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан.

Министарство унутрашњих послова жели да буде проактивно и на време провери како исправност возила, тако и поштовање прописа од стране возача, стоји у саопштењу МУП-а.

Како је наведено, контрола ће се одвијати на местима поласка, како би организатори превоза на време могли да исправе евентуалне неправилности и осигурају безбедну вожњу путницима, а затим поново на одговарајућим местима приликом уласка аутобуса у нашу земљу.

Уз провере возача на психоактивне супстанце, алкохол, као и да ли су испунили законом прописано време одмора, полиција ће проверавати и испуњеност административних услова, што значи да возач мора да има индивидуалну дигиталну картицу, путни налог, уговор о раду, копију лекарског уверења и међународну ознаку за транспорт, стоји у саопштењу.

Надлежни позивају привредне субјекте који се баве организованим транспортом путника да на прописан начин и безбедно учествују у саобраћају.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *