Помоћ деци Заставиних радника

Асоцијација „Застава – Бреша“ једна је од бројних хуманитарних организација из Италије које годинама помажу крагујевачким породицама.

Италијанске породице, удружења и синдикати овог пута послали су у Крагујевац новчану помоћ у износу од 1,8 милиона динара за децу Заставиних радника, чланова Самосталног синдиката.

Неговање сарадње српског и италијанског народа један је од наших задатака. Долазимо овде годинама, у знак солидарности са Крагујевчанима, али и да разједињеној Европи укажемо на неопходност постојања јединства међу народима, казала је Франћеска Леонарди из Асоцијације „Застава – Бреша“.

Сарадња са италијанским хуманитарним асоцијацијама успостављена је 1999. године, током НАТО агресије.

Њихови представници тада су допутовали у Крагујевац, како би показали да се не слажу са одлуком владе Италије да бомбардује једну слободну и независну државу.

У оквиру посете Крагујевцу, делегација из Бреше обишла је основне школе у Драгобраћи и Дреновцу и том приликом је најављено да ће италијански донатори финансирати адаптацију ових објеката.

Иначе, захваљујући новчаној помоћи из Италије, у укупно 46 школских и објеката социјалне заштите, изведени су најосновнији радови, чиме су створени услови за њихово боље функционисање.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *