Посађено 25 садница белог јасена код језера Бубањ

У оквиру пројекта „Крагујевац – зелени град на мапи Републике Србије“, на подручју језера Бубањ посађено је 25 садница белог јасена.

Уз финансијску подршку локалне самоуправе, озелењавање градског језгра покренуло је удружење Центар за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису из Београда.

Град је почетком године расписао конкурс за сва удружења која се баве заштитом животне средине, са циљем озелењавања и оплемењивања постојећих зелених површина у парковским просторима.

У оквиру овог конкурса Центар за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису добио је средства за реализацију пројекта и садњу 25 садница белог јасена.

У будућности, овај пројекат значајно ће побољшати квалитет ваздуха на простору језера Бубањ.

Центар за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису је удружење које се путем пројеката труди да широм Србије едукује грађане о екологији и циркуларној економији.

Садња белог јасена је први део пројектних активности у Крагујевцу.

Центар за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису је удуржење које окупља жене предузетнице које се баве еколошком производњом.

У наредно периоду циљ удружења је веће умрежавање са женама широм Србије, као и организација едукација и еколошких трибина.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *