Посађено дрво мира у школи Трећи крагујевачки батаљон

Поводом обележавања 23 године од почетка НАТО бомбардовања у дворишту основне школе Трећи крагујевачки батаљон посађено је “дрво мира“.

Реч је о традиционалној манифестацији којом ученици и професори ове школе шаљу поруку мира.

Основна школа Трећи крагујевачки батаљон у сарадњи са Удружењем бораца Шумадије већ традиционално обележава датум када је почело бомбардовање наше земље.

У присуству представника Удружења бораца Шумадије и школе, најбољи ученик Михајло Андоновић посадио је дрво црвенолисне трешње, као поруку мира коју свету шаљу ђаци и професори ове школе.

Школа и наставници су ту да сваку генерацију науче и подсете на датум који је важан у историји нашег народа, да чак и они из најнижих разреда науче и запамте кроз шта је прошао наш народ током 78 дана бомбардовања 1999. године.

Школа Трећи крагујевачки батаљон заједно са Удружењем бораца Шумадије прва је почела са обележавањем сећања на овај датум, а у акцију су се укључиле и остале школе.

У Крагујевцу је, на данашњи дан 1999. године, бомбардована касарна „Милан Благојевић“.

Приликом те ваздушне интервенције оштећени су Музеј „ 21.октобар“ и Историјски архив Шумадије.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.