Посебне противепидемијске мере одложиле фестивале

С обзиром на то да је у Крагујевцу на снази ванредна ситуација, која је проглашена крајем јуна због повeћаног броја заражених корона вирусом, на снази су и посебне мере Владе Републике Србије и Кризног штаба, којима се забрањују јавна окупљања, прославе, спортске и друге манифестације.

То је, према речима Гордане Дамњановић, координатора свих активности везаних за инспекцијски надзор у поштовању противепидемијских мера, главни разлог отказивања Интернационалног џез фестивала и Арсенал феста у Крагујевцу на отвореном, пред публиком.

Џез фестивал,како је најављено биће одржан онлајн.

Највећи број неодоумица у вези са организовањем Интернационалног џез фестивала и Арсенал феста у Крагујевцу проистекао је из неразумевања мера које је прописала Влада Републике Србије и Кризни штаб, објашњава Гордана Дамњановић, координатор свих активности везаних за инспекцијски надзор у поштовању противепидемијских мера.

Како наводи, дефинисане су опште мере и посебне, које важе за јединице локалне самоуправе у којима је на снази ванредна ситуација, попут Крагујевца.

Из тог разлога, најављени Интернационални џез фестивал и Арсенал фест, неће бити одржани у присуству публике. Џез фестивал биће одржан онлајн.

Овај пример, додаје Гордана Дамњановић, требало би да следе и други организатори културних дешавања.

Изузетак су, како наводи, програми у области културе, које без обзира на забрану окупљања више од пет особа, могу да буду организовани уз строго поштовање свих прописаних превентивних мера – ношење заштитне маске у затвореном или на отвореном простору и одржавање физичке дистанце од метар и по до два.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *