После 40 година асфалт у Корићанима и Ердечу

Мештани Борачке и улица Владислава Мазепа и Милана Долнића су, након 50 година, добили асфалт.

Житељи ових улица у Корићанима и Ердечу кажу да је, након вишедеценијских обећања, њихов проблем коначно решен.

Вредност радова је процењена на више од девет и по милиона динара, а посао је поверен Предузећу за путеве Крагујевац.

Према речима надлежних, у плану је и асфалтирање улице Милеве Шарић у Ердечу, а очекује се да ће и у Крагујевцу бити спроведен велики пројекат Републике Србије који подразумева комплетно умрежавање водоводне и канализационе мреже на територији читаве Србије.

У крагујевачком насељу Корићани, Борачка улица је деценијама била без асфалта, пуна блата и рупа, па је, према речима њених житеља, била тешко проходна када је влажно време како за возила, тако и за мештане.

Становници ове улице, у којој има 80-ак домаћинстава, кажу да им је у јесењем и зимском периоду блато правило велике проблеме, док лети нису могли да се изборе са прашином. На асфалт су, додају, чекали пуних 50 година.

Поред ове, у Корићанима су недавно асфалтиране и улице Капетана Спасића и Машаре и Славка Крунића.

Представници локалног парламента наводе да екипе путара интензивно раде на више локација.

Путна и комунална инфраструктура и енергетска ефикасност су приоритети града.

Више од 40 година грађане Ердеча мучиле су неасфалтиране улице

Владислава Мазепа и Милана Долнића и онемогућавале им транспорт.

Екипе крагујевачког Предузећа за путеве асфалтирале су у улицу Владислава Мазепа у Ердечу у дужини око 300 метара, за шта је утрошено око 210 тона масе.

Мештани који су присуствовали извођењу радова кажу да су, коначно, дечекали да, после толико година, прошетају новим улицама.

У Ердечу су асфалт добили и мештани улице Милана Долнића, а уколико временски услови дозволе, предвиђено је и асфалтирање око 400 метара улице Милеве Шарић.

Плановима града Крагујевца у области уређења и реконструкције локалне путне инфраструктуре, предвиђен је наставак асфалтирања улица и саобраћајница, па се, поред Ердеча и Корићана, очекују се радови и у Илиној Води, Великом Пољу, Грошници и Станову.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *