Послодавци и запослени о Закону о професионалној рехабилитацији у емисији РТК

Важећи Закон о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом је неупоредиво бољи од предходног, сматрају запослени у предузећима за професионалну рехабилитацију „Шумадија“ Крагујевац, „Графопромет“ и француској компанији „Тригано приколице“.

Ипак, Закон има мањкавости и требало би га допунити или изменити, сматрају саговорници циклуса емисија „Једнаки“ који је иницирао Синдикат новинара Србије, а који суфинасира Министарство културе и информисања.

Запослени који раде у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом сматрају да инвалиди морају да имају једанака права приликом запошљавања као и остали.

Закон који је на снази је то и омогућио, али би проценат запошљавања особа са инвалидитетом требало да буде већи.

Мањкавости Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом има и у наредном периоду би их требало отклонити, сматрају у два државна предузећа- „Шумадији“ Крагујевац и „Графопромету“, али и у приватној компанији за професионалну рехабилитацију „Тригано приколице“.

Трећа од укупно седам емисија о томе како се у Србији спроводи Закон о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом, на програму Телевизије Крагујевац је у недељу, 27. септембра, од 20 часова.

Серијал емисија иницирао је Синдикат новинара Србије, а суфинсира Министарство културе и информисања.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *