Повратак ђака у клупе 18. јануара

Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара, а настава за ученике основних и средњих школа, одвијаће се по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Ученици од првог до четвртог разреда имаће свакодневну наставу у школи, у мањим групама, док ће старији основци наставу похађати наизменично, непосредно и на даљину, такође у мањим групама.

Настава у средњим школама ће се одвијати као и на почетку школске године, у септембру 2020, а то значи да ће средњошколци једну недељу ићи у школу, а потом једну недељу учити на даљину.

Одбројавање до повратка у клупе међу ученичком популацијом никада се није преносило са већим усхићењем.

И не памти се да су ђаци били иакда тако жељни учионице.

С обзиром на чињеницу да су у кући учили школу, разумљиво је да се крају овог дугог распуста радују сви у породици.

Родитељи што неће бити у улози још једног предавача, ђаци јер ће се најзад видети са вршњацима.

Школе су спремне.

За ученике средњих школа предстоје незнатне новине.

Без обзира на епидемиолошку ситуацију, Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставиће да подстиче и опрема школе за рад у дигиталном формату, јер је ситуација из 2020. године показала да је тај принцип основна потреба.

Јоксимовић каже да је мали број ученика без техничких могућности да прати наставу на даљину, али тим ђацима градиво није било ускраћено, већ су га наставници достављали ученицима у одштампаној форми.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *