Представљен спортски подухват 77/77

Слабовиди маратонац, Горан Николић, наредног месеца у Чикагу започеће нови спортски подухват – 77 маратона за исто толико дана.

Циљ овог јединственог подухвата, који је представљен данас, је да се прикупи 600 хиљада евра колико је потребно за завршетак изградње спортске сале Богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу.

Партнери у овом пројекту, Параолимпијска академија „Јуниор“, Клуб малог фудбала „Економац“ и Богословија „Јован Златоусти“, свечано су потписали протокол о сарадњи.

После успешно истрчаних 55 маратона за исто толико дана 2016. године, пред слабовидим маратонцем Гораном Николићем је нови подухват.

У Чикагу ће трчати 77 маратона, а циљ је да се прикупи новац за завршетак спортске сале Богословије у Крагујевцу.

Завршетком изградње сале Богословије, за шта је потребно око 600 хиљада евра, Крагујевац ће добити још један модеран спортски објекат.

Партнери у овом пројекту упутили су позив свим предузетницима, компанијама и организацијама да својим донацијама пруже финансијску подршку.

Поред бројних организација, пројекат је подржао и град Крагујевац.

Горан Николић ће 1. априла отпутовати у Чикаго са још двојицом чланова пратећег тима. Први од 77 планираних маратона требало би да почне 15. априла.

Извештава новинар Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *