Представљен трећи број часописа „Крило“

Трећи број часописа за књижевност, језик, културу и изузетност „Крило“ представљен је у Народној библиотеци „Вук Караџић“.

Нови број часописа, чији је издавач Књижевна заједница Крагујевац, посвећен је преминулом песнику Добрици Ерићу.

Тема трећег броја часописа „Крило“ је сећање на песника Добрицу Ерића који је преминуо у марту ове године. Неколико аутора написало је песме у његову част.

Проткани графикама Ђока Остојића, у новом издању „Крила“ објављени су радови 42 аутора. Могу се прочитати песме, одломци из романа и други текстови.

Трећи број часописа „Крило“ доноси преглед значајних културних догађаја, опис музичког живота у Крагујевцу и текстове о успешним суграђанима. Ту је и нова рубрика под називом „Поетика ђачког доба“ која је резултат књижевног конкурса који је спроведен у Основној школи „Ђура Јакшић“.

Часопис „Крило“ излази два пута годишње. У Књижевној заједници Крагујевац већ се окрећу раду на наредном, четвртом броју. Прилози се могу слати у електронском облику на адресу часописа до краја године.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *