Представљена монографија “Винородна Шумадија”

Једна од две најбоље књиге у 2019. години, монографија „Винородна Шумадија“, аутора Зорана Драгољевића представљена је на манифестацији Дани крагујевачке књиге.

Књига представља пресек стања у виноградарству и винарству на крају 2018. године у Шумадији.

Аутор монографије „Винородна Шумадија“ Зоран Драгољевић бави се едукацијом и ширењем винске културе, а ово издање је, поред дела „Словенски круг“, најбоља књига за 2019. годину, у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге.

Зоран Драгољевић Жорж свој радни век посветио је штампањем и издавањем књига, часописа и каталога.

Књига је изашла у децембру прошле године. Материјал за монографију прикупљан је три године и једина је књига у Србији која наш регион представља на овај начин.

Један од циљева аутора монографије је и промовисање Шумадије као регије која, по речима Драгољевића, може да стане „раме уз раме“ са светски познатим винским регијама.

Порука аутора је да Шумадија, поред прелепе природе и историјских споменика, има и одличну храну и вина, а да су шумадијски виноградари прави уметници, што представља велики потенцијал за развој винског туризма у Србији.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *