Састанак Координационог одбора УГС Независност

Уједињени грански синдикат Независност организовао је састанак Координационог одбора у Крагујевцу, на коме су присуствовали повереници са територије Шумадије.

Основни проблем синдиката Независност је што, како тврде, не могу да пруже радно-правну, социјалну и политичку заштиту свим радно ангажованим особама, а не само запосленима, истакао је на овом састанку Зоран Стојиљковић, председник Уједињеног гранског синдиката Независност.

Радна права, улазак у приватни сектор, као и проблем зарада и достојанственог рада, биле су теме састанка Координационог одбора Уједињеног гранског синдиката Независност у Крагујевцу.

У овој години имаћемо Закон о социјално-економском савету и Закон о штрајку, а до краја 2021. треба доћи до новог Закона о раду који обезбеђује адекватну позицију синдиката, речено је на овом скупу.

Према УГС Независност, Социјално-економски савет Србије ни после скоро две деценије постојања није успео да се наметне као основни облик успостављања дијалога власти са репрезентативним синдикалним и организацијама послодаваца.

Према речима Зорана Стојиљковића председника Уједињеног гранског синдиката Независност улазимо у изборну конгресну годину, а циљ оваквих сусрета је да се ојачају јединствене везе између интерних организација.

Спор раст и мале зараде, као и несигуран положај запослених, где се сваки четврти запошљава на одређено време, као и одлазак из земље, најбољи су доказ да социјални дијалог не функционише на задовољавајућем нивоу, закључио је Зоран Стојиљковић, председник ове синдикалне организације.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.