Представљена нова књига Војиславе Латковић

У контакт галерији Студентског културног центра крагујевачка књижевница Војислава Латковић представила је своју нову књигу под називом „Оливера Лазаревић – кћи Лазарева – султанија Бајазита“.

Њене књиге са биографијама познатих жена српске и црногорске историје доживеле су многобројна признања и популарност највише код читалачке публике која воли романе са веродостојним садржајем из наше историје.

Ауторка препознатљива по објављивању романа о знаменитим женама из националне и историје Балкана, обрадовала је публику још једном причом о једној од најтрагичнијих личности у нашој историји.

Оливера Лазаревић, кћер кнеза Лазара била је Војислави инспирација да опише тадашње време пуно трагичних судбина и догађаја кроз које су пролазиле српске принцезе које су због властелинских разлога удаване за турске султане.

Након Кнегиње Љубице, Маре Бранковић и краљице Јелене Савојске, Војислава Латковић у новом роману открива биографију и Оливере Лазаревић. Да су жене у историји имале значајне улоге потврђује И ауторка романа.

Специјалност ове књижевнице су песме за децу И биографије познатих жена српске и црногорске историје па је тако до сада објавила 16 романа о знаменитим женама из националне и историје Балкана.

Војислава Латковић до сада је више пута похваљивана и награђивана а њени романи су штампани као фељтони у више дневних и недељних листова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *