Премијера представе „Двеста“

У Књажевско српском театру премијерно је изведенапредстава  „Двеста“ аутора Петра Михајловића у режији Јовице Павића.

Прича спаја најзначајније и најзанимљивије историјске личности и чињенице претходних 200 година у једну временску раван кроз драму једне просечне српске породице.

У години великог јубилеја 200-годишњице од стварања модерне српске државе овај комад има вишеструк значај за крагујевачку и српску позоришну и културну сцену.

Праизведба овог позоришног комада кроз причу једне српске породице приказује историју наших простора у протеклих 200 година.

У тексту који говори о свима нама и актуелној ситуацији може се препознати Крагујевац али и сваки други град у Србији па је тако овај комад посебно интересантан овдашњој публици.

Писац текста је наш суграђанин Петар Михајловић док је редитељску улогу преузео Јовица Павић, кога овдашња публика памти по представи Свети Георгије убива аждаху.

Тема подједнако актуелна на локалном али и на глобалном нивоу где сваки лик носи једну причу са собом.

На сцену је пренесена животна драма једне породице која губи у покушају да функционише у овом нефункционалном друштву.

Продукцијски захтевна представа која од глумаца тражи потпуне трансформације, док карактеристична сценска шминка добија посебан значај.

Многобројну екипу чине И људи иза сцене који својим умећем помажу глумцима да успешно донесу своје улогеали И публици да их доживи на прави начин.

У представи „Двеста“ учествује скоро цео глумачки ансамбл Кнажевско српског театра што заједно са статистима чини екипу већу од 40 учесника која својом уиграношћу чини једну целину.

Представу карактерише богата сценографија за коју се побринуо Стефан Максимовић заједно са добро осмишљеним костимима у креацији Јелене Јањатовић.

Ауторску музику за овај комад потписује Драгослав Танасковић.

Прва реприза игра се у уторак 13. Марта, док је друга реприза заказана за 15. Март од 20 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *