Пријава деце у вртиће и електронским путем

Град Крагујевац расписао је 8. априла Јединствени јавни конкурс за пријем деце на целодневни боравак у предшколске установе „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“ за 2019-20. годину, а од данас родитељи захтев за пријем могу да поднесу и електронски путем услуге еВртић на националном Порталу еУправа.

Крагујевац је један од 17 градова у Србији, који је омогућио да родитељи на бржи начин, без чекања и доласка у Градску управу поднесу захтев за пријем својих малишана у вртиће чији је оснивач град.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем онлајн обрасца на Порталу еУправа, а прилагање извода из матичне књиге рођених и уверења о запослењу није потребно, јер се подаци прибављају аутоматски.

Из Градске управе за ванпривредне делатности подсећају да је конкурс отворен до 8. маја и позивају родитеље да конкуришу сада јер накнадног конкурса за упис деце у обданишта ПУ „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“ у радну 2019.-20. годину неће бити.

По објављивању листе чекања у вртиће чији је оснивач Град знаће се колико деце ће моћи да буде примљено у приватне вртиће, а прелиминарна листа биће објављена најкасније до 15. јуна 2019. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *