Пријаве за пројекат „Квалитетним кадром до квалитетног софтвера“

Млади са територије Шумадије и Поморавља добили су прилику да унапреде своја знања у области информационих технологија кроз пројекат Министарства омладине и спорта „Квалитетним кадром до квалитетног софтвера“.

На курс за тестирање софтвера могу се пријавити особе млађе од 30 година, које ће након тромесечне теоријске и практичне обуке, бити спремне за радни однос код иностарних послодаваца у ИТ сектору.

Новац је обезбедило Министарство омладине и спорта, а места има за 20-оро младих.

Пријаве почињу почетком јула.

Пројекат „Квалитетним кадром до квалитетног софтвера“  осмишљен је за младе који желе да преорјентишу своје школовање или стекну нова знања у области информационих технологија.

На конкурс се могу пријавити сви млади до 30 година, са стеченим средњим или високим образовањем било које образовне установе.

Курс траје три месеца, а обезбеђена је и плаћена стручна пракса код послодаваца из ИТ сектора на територији Шумадијског округа.

Тестирање софтвера је дисциплина која не захтева програмирање, али морају се познавати уско стручне ствари у вези софтвера. У централној Србији недостаје више од 300 софтвер тестера, а локална самоуправа је препознала овај пројекат као добру прилику да 20-оро младих дође до добро плаћених радних позиција.

Пројекат „Квалитетним кадром до квалитетног софтвера“  финансира Министарство омладине и спорта са око три милиона динара.

Реализација пројектних активности планирана је од краја августа.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *