Пријемни испити за упис ученика у основну музичку школу током маја

Музичка школа “Др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, након средњошколаца, уписује и основце.

Пријемни испити биће организовани током маја.

У истом периоду биће организован и пријемни испит за будуће ученике Друге крагујевачке гимназије са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност.

Музичку школу “Др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу похађа око 900 основаца и око 150 средњошколаца, због чега спада у ред највећих музичких школа у Србији.

У свом саставу има издвојено одељење у Книћу, до почетка нове школске године биће отворено у Рачи, а очекује се формирање издвојеног одељења у Тополи.

Током маја организоваће пријемни испит за упис у основну музичку школу, а пријављивање кандидата је могуће преко портала е-Управа.

Календар активности за спровођење пријемног испита  и уписа ученика за наредну школску годину доставила је заједница музичких и балетских школа Србије.

Пријемни испит за ученике Друге крагујевачке гимназије за наредну школску годину, који се уписују у специјализована одељења биће организован 14. и 15. маја.

Они ће чинити трећу генерацију ученика са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност или традиционално одељење ђака са посебним способностима за филолошке науке.

Одељења ученика са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност у гимназијама представљају начин на који образовни систем настоји да одговори потребама развоја културе и уметности.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Марковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *