Пројекти за људска и мањинска права до 30. новембра

Удружења и невладине организације које се баве људским и мањинским правима кроз манифестације у области културе образовања, поштовања различитости и равноправности, толеранције, могу да конкуришу за новчана средства, а програме и пројекте би требало да реализују до краја ове године.

Јавни конкурс за програме и пројекте који ће бити финастирани из градског буџета биће отворен до 30 новембра.

Право на конкурс имају удружења са седиштем у Крагујевцу, да су регистрована у Агенцији за привредне регистре, као и да имају активности које обављају у складу са статутом.

До краја ове године требало би да буду реализовани сви програми, јер већ почетком наредне године, биће отворен нови стални конкурс, који ће бити објављен након ребаланса градског буџета.

Из градске касе за програме и пројекте током 2017 године било је опредељено 3 милиона динара. Комисија која одлучује које удружење ће и остварити средства одобрила је до сада 22 пројекта.

Једно од седам активних удружења које се бави ромским питањима је Образовна, културна заједница Рома, Романипен која је током ове године реализовала програме и пројекте намењене ромској популацији.

Невладине организације и удружења која се баве мањинским и људским правима могу да се пријаве на конкурс који је расписао град најкасније до 30 новембра. Сви програми би требало да буду реализовани до краја 2017 године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *