Провера здравственог стања старијих суграђана

Крагујевачки Институт за јавно здравље организовао је проверу здравственог статуса старијих суграђана и тиме дао допринос обележавању месеца посвећеног припадницима ове популације.

Прилику да провери основне здравствене параметре имало је око 60 чланова Кутка за квалитетније старење који функционише у оквиру крагујевачког Црвеног крста.

Чланови Кутка за квалитетније старење окупили су се у просторијама Црвеног крста како би проверили своје здравствено стање и од представника струке добили савет или смернице за даљу дијагностику.

Наши старији суграђани су могли да провере ниво шећера у крви, измере крвни притисак и добију превентивну карту. Акције ове врсте за њих су од великог значаја.

Акцију је организовао крагујевачки Институт за јавно здравље, с обзиром на то да је овај месец посвећен старијима.

Препознајући ову популацију као важан ресурс нашег друштва, ова здравствена установа планира да се и у наредном периоду, у оквиру свог подручја рада, бави старијим суграђанима.

Циљ месеца посвећеног старијима је да се укаже на важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *