Проглашени победници првог такмичења МАЈНД Хaкатон 2021

У Мајнд парку проглашени су победници Мајнд Хaкатон 2021, првог такмичења које је организовано за пројектне ИТ тимове средњошколаца и студената.

Повезивање и унапређење сарадње индустрије и високошколства једна је од заједничких визија академске, локалне и привредне заједнице сагласни су представници града, технолошког парка и Универзитета који су присуствовали презентацији и проглашењу победника.

Победничким тимовима обратили су се градоначелник Крагујевца Никола Дашић, директор Мајнд групе Братислав Милановић као и саветник за инвестиције председника Републике Србије Јорг Хескенс.

Проглашење најбољих од најбољих тимова била је и прилика да се чује презентација идеја, циљева, квалитета и планова Мајнд парка.

Индустријски гигант организовао је такмичење са циљем да се ученици средњих школа и студенти активно укључе у развојне визије и савремена решења којима се бави престижна компанија.

Похваљени су тимови: Хал, Ајсек, Чек енд драјв, док је посебна похвала припала тиму Урбан чејнџ. Ипак, једногласна одлука да је победник првог Мајнд Хaкатона донета је за идеје које је разложио тим Смог елиминатор.

Мајнд парк је променио индустријско лице Крагујевца. Индустријси гигант непрекидно улаже у иновације, а оваквим такмичењима припрема нове генерације садашњих младих академаца за амбициозну будућност.

Мајнд парк данас окупља десет светских фирми, а опремљене шинске конструкције и вагони из Шумадије користе се у градовима у целој Европи, односно чак до Јапана.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *