Радови на путној инфраструктури

У индустријској зони Собовица – Лужнице у току је изградња саобраћајнице која ће спојити Јарушице са државним путем Крагујевац – Топола.

Радови би требало да буду завршени за месец дана, а у реализацији овог пројекта, који је од националног значаја, учествују и град и држава.

Ради се и на рехабилитацији државног пута Крагујевац – Топола, од споменика Црвеноармејцима до Церовца, као и путева ка Рачи и Јарушицама.

Рехабилитација државног пута првог Б реда, Крагујевац – Топола, од споменика Црвеноармејцима до Церовца, подразумева проширење ове деонице за шест и по метара.

Пројектом је предвиђена и изградња пешачке стазе са леве стране коловоза, у дужини од око 6,5 километара, у циљу безбеднијег кретања пешака.

На тај начин биће решен вишедесенијски проблем мештана Опорнице, Десимировца и Церовца, првенствено ученика који свакодневно пролазе овом деоницом.

У оквиру радова на путној инфраструктури асфалтиран је државни пут другог А реда ка Рачи, као и општински пут за Јарушице, који води ка индустријској зони Собовица-Лужнице.

Изградња приступне саобраћајнице Југ требало би да буде завршена за месец дана, а у реализацији овог пројекта учествују и град и држава.

У току су и радови на гасоводној мрежи, која се проширује у складу са потребама и развојем привреде на подручју града Крагујевца.

Гасовод високог притиска који се сада поставља снабдеваће индустријску зону природним гасом, а поред њега се постављају полиетиленске цеви, односно мрежа ниског притиска, на коју ће наредне године моћи да се прикуључе домаћинства.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

2 thoughts on “Радови на путној инфраструктури”

  1. Sve je lepo kako je napisano !! Ko putuje putem Topola – Kragujevac vidi da je sve krpa na krpu ,rita na ritu ! Obicno se nesto sminkalo pred izborer,neznam pisac teksta da li je tuda prosao i gde vidi mogucnost prosirenja 6.5 metara..Put je katastrofalan,pun neravnina,pun kamiona koji zaobilaze autoput.
    Luznice ,Cerovac ,to je opstina Kragujevac imaju Milanovica ,imala bi ga opstina Topola da je predsednik imao manje apetite

  2. Podignut put na dva nivoa a nigde svetla , staza za pesake ni pesackog prelaza. Nigde nema znaka da su tu deca koja stalno prelaze glavnu magistralnu ulicu bas kod tog Spomenika Crvenoarmejcima . Tu ima stalno pesaka,dece osnovaca,starijih ljudi…Ovo je stvarno sramota sta se i kako radi.Ovakvo stanje je vec godinama. Prosiriti put a ne napraviti pesacku stazu,pesacki prelaz, bez ulicnih svetala ,ulica u totalnom mraku. Pa kao da zivimo u nedodjiji!!! Veoma opasna ulica, vozaci kao na trkama. Nadam se da cete resiti sve ovo i da Kragujevac pocne da barem malo lici na uredjen GRAD.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *