Радуновић: Сарадња у сфери образовања и аутоиндустрије

Успостављање сарадње града Крагујевца са удружењем компоненташа и приватном индустријском зоном у Дебрецину, неки су од разлога отварања почасног конзулата ове земље у нашем граду, изјавио је за Телевизију Крагујевац почасни конзул проф. др Милан Радуновић.

Градоначелни Радомир Николић сматра да је отварање мађарског конзулата у Крагујевцу доказ заинтересованости ове земље да инвестира у центар Шумадије.

Отварањем конзулата Мађарске у Крагујевцу, средином марта ове године, створени су услови за успостављање и развој сарадње овдашње локалне самоуправе и ове суседне државе у бројним областима.

Према оцени почасног конзула проф. др Милана Радуновића, најизвеснија је сарадња у сфери образовања, а као посебно интересантну наводи област аутоиндустрије.

Крагујевац је отворен са сарадњу са Мађарском и потенцијални пословни партнери из ове земље могу да рачунају на подршку локалне самоуправе.

Градоначелни Радомир Николић сматра да је отварање мађарског конзулата у Крагујевцу доказ заинтересованости ове земље да инвестира у центар Шумадије.

Сарадња Крагујевца и Мађарске и реализација планираних пројеката допринеће развоју града, али и побољшању квалита живота самих грађана.

Осим почасног конзулата, у Крагујевцу је отворен и Инфо центар Привредне коморе Мађарске, чије је седиште у овдашњој Регионалној привредној комори.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *