Расписан конкурс за упис деце у вртиће

Локална самоуправа расписала је конкурс за пријем деце на целодневни боравак у вртићима Предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ за радну 2021/22. годину.

У обе предшколске установе места има за 771 дете.

Потребну докумантацију родитељи могу да предају до 6. априла.

Међу критеријумима за бодовање и рангирање су деца из друштвено осетљивих група, радно-правни статус родитеља, деца чија су браћа и сестре уписани у предшколске установе чији је оснивач град, број деце у породици и просечни месечни приход родитеља.

Конкурс почиње 8. марта и траје до 6.априла.

Комисија ће до 6. маја извршити бодовање и рангирање и објавити прелиминарну листу бодовања и прелиминарни списак примљене деце.

Прелиминаран списак деце није коначан и на ењга се може поднети приговор у року од осам дана од дана објављивања.

Треба истаћи да постоји могућност подношења захтева за дете које се роди током трајања конкурса, с тим што уговорна обавеза почиње од тренутка када се стекну услови да дете пође у вртић, односно када дете наврши шест месеци.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *