Развојни програм ПРО представљен у Крагујевцу

Програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“, чији је циљ побољшање квалитета живота грађана Србије, представљен је у Крагујевцу.

У наредне четири године, активности ће се спроводити у 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије.

Реализацију пројекта Влада Швајцарске подржала је са девет милиона евра.

Програм ПРО, у складу са најбољим праксама из демократски развијених држава, спроводи активности и процесе који би требало да допринесу бољем квалитету грађана Србије.

Његову реализацију, у наредне четири године, Влада Швајцарске подржаће са девет милиона евра, а партнерске агенције Уједињених нација са милион евра. Поред финансијске подршке, програм укључује и обуку запослених у локалним самоуправама у циљу побољшања услуга.

Осим локалних самоуправа, директни корисници подршке биће центри за социјални рад, организације цивилног друштва и грађани, поготово рањиве групе.
За успех програма важна је подршка Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства заштите животне средине и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Регионалној презентацији програма, која је организована за Шумадијски и Поморавски округ, присуствовали су представници локалних самоуправа и центара за социјални рад из Крагујевца, Тополе, Лапова, Кнића, Аранђеловца, Ћуприје, Свилајнца, Рековца, Параћина и Деспотовца.

Извештава новина РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *