Руски хор Алтро коро задивио крагујевачку публику

Руски ансамбл савремене хорске музике Алтро коро наступио је у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Концерт духовне музике организован је у сарадњи са Руским домом из Београда, а део је концертне сезоне Музичког центра Крагујевац.

Ансамбл савремене хорске музике Алтро коро је основан како би промовисао хорове и вокалне ансамбле 20. и 21. века и у кратком периоду постојања успео је да створи интересантан концертни репертоар.

Један од главних задатака овог уметничког састава, лауреата међународних такмичења, јесте популаризација хорских композиција недовољно познатих у Русији.

На програму у Првој крагујевачкој гимназији извођене су композиције уметника као што су Рахмањинов, Чесноков, Кастаљски, Каљиников и Голованов.

Поред Крагујевца, Алтро коро је наступао у Београду и Сремским Карловцима.

Руски ансамбл савремене хорске музике Алтро коро је добитник многобројних високих признања награда у Руској Федерацији и носилац лауреата пет међународних такмичења.

Концерт у Крагујевцу је реализован у оквиру сарадње Музичког центра са Руским домом.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.