Сада путеви не воде у Рим

Због великог броја оболелих од коронавируса у Италији, туристичке агенције у Србији отказале су аранжмане за ову дестинацију.

Крагујевачки тур оператери наводе, да су отказана путовања за ову земљу, али и земље које су у овом тренутку критичне.

Што се тиче аранжмана за летовање за Грчку, грађани се опредељују врло радо, иако је у Грчкој број заражених коронавирусом 66 уз драматичне проблеме са мигрантима на граници са Турском. Крагујевчани од Грчке не одустају.

Коронавирус је променио планове многобројним грађанима Србије, који се за пролећна путовања најчешће опредељују за Италију.

Отказана је већина аранжмана за Италију који су планирани у наредне две до три недеље.

Туристима који су уплатили путовање новац ће бити враћен. Већина путника се одлучују да замене аранжман за неку од земаља где нема оболелих од коронавируса.

Из туристичке агенције „Марко Поло“ наводе, да је рано говорити о отказаним аранжманима за летовање, јер очекују да ће доћи до стагнације вируса, због ког је у свету оболело око 100 хиљада људи.

Надају се да ће се путници најпре одлучивати за дестинације у складу са ситуацијом како се буде одвијала на глобалном нивоу.

Пролећно-летња путовања ове године су сведенија. Туристичке агенције се надају да ће се стабилизовати слика јавног здравља у Европи.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *