Сајам образовања и запошљавања 12. и 13. марта

Традиционални 13. Сајам образовања и запошљавања, биће одржан 12. и 13. марта, под покровитељством града, у организацији Шумадија сајма.

Манифестација се реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Школском управом.

Представиће се преко 100 излагача, као и образовни потенцијали Србије, од основних и средњих школа, државних и приватних факултета, академија, Универзитета.

На предстојећем Сајму образовања и запошљавања, Крагујевчани ће моћи да се информишу о државним и приватним факултетима, академијама, основним и средњим школама, као и да предају своје радне биографије потенцијалним послодавцима.

Посетиоци ће моћи да се упознају о различитим образовним профилима, са пријемним испитима, о стипендијама и школаринама као и многим другим корисним информацијама везаним за образовање.

Ове године Сајам образовања и запошљавања добија и Међународни карактер, јер ће бити присутни факултети и више школе из Словеније, тачније програм 2ТМ, који представља студирање у Словенији, а које је на основу билатералних споразума између наших држава, уколико кандидат упише редован студијски програм за наше студенте бесплатно.

Националној служби за запошљавање у Крагујевцу, одазвали су се многобројни послодавци и агенције, које се баве запошљавањем и посредовањем у запошљавању.

На Сајму ће учествовати 45 послодаваца из Шумадијског округа, који су исказали потребу за запошљавањем 400 нових радника.

Највише слободних послова биће понуђено лицима машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме.

У понуди су и радна места за економисте, психологе, шиваче и кројаче, конобаре, магационере, раднике у производњи.

Национална служба за запошњавање у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља организоваће промоцију јавних позива и конкурса за 2020. годину, и других мера подршке намењене малим и средњим предузећима.

Сајам ће свечано отворити др Милан Пашић помоћник министра за предшколско и основно образовање.

Сви заинтересовани Сајам образовања могу посетити 12. и 13. марта, од 10 до 17 сати.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *