Сајам грађевинарства у Крагујевцу од 28. фебруара до 1. марта

Под покровитељством града Крагујевца, Шумадија сајам у периоду од 28.фабруара до 1. марта организује 11 Сајам грађевинарства у сарадњи са Инжењерском комором Србије и Грађевинским кластером Шумадије и Поморавља.

У сајамској хали представиће се 40 излагача. Очекује се и богат пратећи програм сајма.

Од прошле године, сајам грађевинарства враћен је у календар манифестација Шумадија сајма и један је од излагачких скупова који доноси највећи приход.

Експанзија грађевине у Србији привукла је велики број извођача радова, па све новине које се чују у области: пројектовања, планирања и изградње објеката представљају важну тематику о којој се увек може чути нешто корисно.

Сајам у Крагујевцу увезао је све сегменте ове гране привреде.

Вишедневна манифестација подразумева нове пословне сусрете као и представљање излагача са новим технологијама, матеијалима, иновацијама у градитељству.

Сајам грађевинарства намењен је и грађанима који планирају и индивидуалну градњу на својим поседима, али и грађевинцима који су професионално везани за пројектовање јавних или стамбених објеката.

Један од пратећих садржаја Сајма грађевинарства који ће организовати Инжењерска комора Србије је представљање Дата центра.

Конкретно, инжењери ће се упознати током презентације са објектом који се не гради често. Уз то, Крагујевац је изабран за доделу Дата центра јер је испунио специфичне и врло строге критеријуме који се односе на локалитет, његову опремљеност, геолошке карактеристике.

Сајам грађевинарства је веома захтеван за организовање, јер грађевинске фирме ове сезоне нису ни затварале градилишта с обзиром на то, да је за нама топла и блага зима.

Иако је раније три године изостајао, од прошле године враћен је у календар међу 20 сајамских манифестација у Крагујевцу.
Хала Шумадија сајма биће отворена током Сајма грађевине од 10 до 18 часова, док ће у недељу 1.марта радити до 15 часова.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *