Смрт пацијента у КЦ Крагујевац због компликација изазваних грипом

Код пацијента који је током викенда преминуо у крагујевачком Клиничком центру, смрт је наступила због компликација изазваних вирусом сезонског грипа, потврдио је за Телевизију Крагујевац професор доктор Предраг Саздановић, директор Клиничког центра.

Саздановић је навео да је у претходне три недеље на коронавирус у Крагујевцу било тестирано седам пацијената и да су сви били негативни.

Клинички центар је потпуно спреман уколико дође до експанзије вируса, стигла је додатна заштитна опрема.

У Клиничком центру у Крагујевцу све је подређено мерама заштите становништва од коронавируса, укључујући нови распоред за оперативни програм, програм посета и прегледа.

Министарство здравља и Институт Милан Јовановић Батут оглашавају се непрекидно и информишу јавност о ситуацији у Србији са коронавирусом.

Званични подаци, препоруке, упутства и савети свакодневно се ажурирају како би се пратило јавно здравље грађана.

У Крагујевцу нема оболелих од коронавируса, али је смрт једног пацијента током викенда изазвала пажњу локалне јавности.
Редослед корака који треба да следе грађани забринути због погоршаног здравља је следећи: уколико примећују симптоме који подсећају на грип, а били су у контакту са особама које долазе из подручја која су најугроженија од коронавируса, прво место на које одлазе је: изабрани лекар.

Надлежни из Клиничког центра свакодневно ће обавештавати грађане Крагујевца каква је ситуација у Клиничком центру, у коме за сада у његовој Инфективној клиници нема ниједног пацијента са коронавирусом, али с обзиром на то да близу два милиона пацијената гравитира ка овој здравственој установи, доктор Саздановић каже да особље очекује сигурно пацијенте којих ће бити, надају се што касније.

Директор Клиничког центра Предраг Саздановић је још једном апеловао на Крагујевчане да појачају хигијену руку,као и да прате само званичне информације, јер је претходних дана на друштвеним мрежама било изражено низ неистинитих објава.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *