Шанса за младе предузетнике у Крагујевцу

Град Крагујевац и Канцеларија за младе у партнерству са Бизнис иновационим центром и Универзитетом у Крагујевцу организовали су презентацију пројекта „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“.

Овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Пројекат „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“ има за циљ унапређење система подршке на локалном нивоу за повећање запошљености младих кроз развој личних вештина и компетенција.

Носилац пројекта је град Крагујевац, док су партнери Бизнис иновациони центар и крагујевачки Универзитет.

Идеја је да се унапреди систем подршке запошљивости младих у локалној самоуправи за шта ће бити организован сет обука у оквиру којих ће млади стећи знања у области припреме пословних планова и пословног саветовања.

Прва фаза пројекта подразумева пријављивање кандидата, који, да би прешли у другу фазу, треба да буду присутни на више од 80 одсто предавања, за шта ће добити сертификат о успешно завршеној обуци.

Обука је подељена у два дела – први укључује пословне симулације, а други обухвата преносиве вештине.

Овај пројекат је наставак успешне сарадње локалне самоуправе и Универзитета у Крагујевцу.

Пријава заинтересованих кандидата врши се онлајн преко апликационог формулара који се налази на сајту Бизнис иновационог центра као и других партнера на пројекту.

Формулари за пријаву доступни су у наредних 30 дана.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *