Сарадња СУБНОР-а и Савеза ветерана Уљановске области

Протокол о сарадњи између СУБНОР-а Крагујевац и Савеза ветерана Уљановске области „Орџоникидзе“ у области културе, науке и технике потписан је данас у Градској управи.

Меморандум су потписали академик доцент Владимир Бабошин испред Савеза ветерана и председник крагујевачког СУБНОР-а Жељко Зиројевић.

Најављена је и интензивинија сарадња писаца, али и повезивање високошколских установа и академаца.

Протокол о сарадњи у области културе, науке и технике учврстиће нераскидиву везу руског и српског народа, тврде потписници меморандума.

У плану је да се сарадња прошири, потписивањем новог протокола између два удружења писаца, из Санкт Петербурга и Крагујевца, а најављено је и повезивање универзитета.

Крагујевац и Санкт Петербург су у Другом светском рату имали исту судбину, а то је борба против фашизма, нагласио је председник СУБНОР-а Крагујевац Жељко Зиројевић.

Након потписивања протокола, Савез ветерана Уљановске области „Орџоникидзе“ уручио је председнику крагујевачког СУБНОР-а Жељку Зиројевићу медаљу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.