Шарчевић: Од септембра комбинована настава

По најавама министра Младена Шарчевића, настава у Србији од септембра би могла бити комбинована, што подразумева да би ђаци имали онлајн часове, али и сваке друге недеље долазили у школу.

Школска управа и школе у Крагујевцу спремне су за овакав вид наставе, јер како кажу интензивно раде на припреми комбинованог модела.

Уколико и даље коронавирус буде присутан у нашој земљи, школство се спрема за комбиновани начин рада,који подразумева да су ђаци једне недеље у школи у којој ће радити вежбе, додатне консултације и одговарати а друге недееље да прате наставу онлајн, код куће.

Крагујевачке школе, како истичу, спремне су за такав вид наставе.

Школска управа у Крагујевцу, још увек није добила званично обавештење и саопштење о томе како ће настава тећи од септембра, али ће се свакако прилагодити, на првом месту образовним потребама деце.

Посебна пажња биће усмерена на најмлађе ђаке, односно на оне од првог до четвртог разреда основне школе, који не могу да остају сами код куће.

Директори школа истичу, да се они већ припремају за онлајн наставу и да су током лета снимили доста школског материјала.

Могући модели наставе биће предочени Кризном штабу, како би министарство имало прецизнија упутства и знало који је модел најбољи.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *