Значајно признање за професорку Прве крагујевачке гимназије Јасмину Мицић

На Конкурсу за избор најбољих професора наставе на даљину „Магија је у рукама наставника“ додељено је 12 награда за најбољу примену дигиталне наставе у време трајања ванредног стања у Србији у борби против коронавируса.

Једна од награђених је професорка математике Прве крагујевачке гимназије Јасмина Мицић.

Конкурс је расписао НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Конектинг“ у сарадњи са Министарством просвете , науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Републичким секретаријатом за јавне политике и подршку Амњерочке агенције за међународни развој.

Укупно је додељено 12 награда – за пет најбољих наставника, награда публике и специјалне награде за најбољи пример пројектне наставе, за најбољу интеракцију са ученицима у основној и средњој школи, најбољи пример телевизијске наставе и за најбољу употребу дигиталних метода у настави у основној и средњој школи.

Међу пет најкреативнијих наставника Србије проглашена је професорка математике Јасмина Мицић која предаје неколико предмета из области математике у Првој крагујевачкој гимназији.

Награде и признања увек значе подстрек у раду, каже професорка Мицић али и настојање да се интензивно ради на унапређењу метода рада у настави.

Ученици су нов начин рада у настави добро прихватили а школска година у посебним условима рада завршена је са добрим резултатима.

Награде су најбољим наставницима недавно уручене у Београду. Нова школска година би требало да почне на време 1. септембра.

Како ће се одвијати настава с обзиром на епидемиолошку ситуацију, још увек разматра надлежно министарство.

Недавно завршен конкурс под називом „Магија је у рукама наставника“ указује на то да ће у наредном периоду наставници детаљно радити на припремама и реализацији наставе у основним и средњим школама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *