Саветовање воћара “Гружа 2019”

Традиционално саветовање воћара “Гружа 2019” осмо по реду, који је организовала Гружа аграр, окупио је 600 најбољих воћара из Србије и иностранства, из области савремене воћарске производње.

Главни циљ овог скупа био је и рад на подизању квалитета воћарске производње пратећи трендове у Европској унији и у свету.

Саветовање традиционално као и сваке године окупља воћаре и стручњаке из наше земље и иностранства, а говорило се о унапређењу воћарске производње.

Била је то прилика да се учесници упознају са искуствима из праксе у производњи јабука и боровнице код нас и у региону, техничким основама безбедне примене пестицида у интегралној заштити јабуке и најбитнијим аспектима најсавременије воћарске технологије, механизације и опреме.

Организатор Гружа аграр баве се производњом и развојем опреме за воћарство – противградне опреме за заштиту, радне и транспортне опреме за воћарство високог квалитета.

Учесници саветовања били су искусни стручњаци из Србије и иностранства из области савремене воћарске производње, наводњавања, прихране воћа и воћарске механизације, опреме и средстава за заштиту, бербу, чување, класирање и паковање воћа.

На саветовањеу могло је да се чује и о могућностима и условима коришћења ИПАРД програма. У склопу тога организована је и изложба неопходне воћарске опреме, а представљен је и низ занимљивих иновација, као што је нови еколошки уређај за одбрану од птица штеточина.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *