СДПС: Oснажити жртве насиља

Како охрабрити жртве насиља, да ли су постојећи законски оквири у овој области довољни и како спречити насиље теме су дебате коју је организовао Форум жена Социјалдемократске партије Србије у Крагујевцу.

Трибина је организована поводом „16 дана активизма против насиља над женама“.

Оснаживање жене, односно жртве насиља је једна од неопходних мера.

Напомињући да, због природе посла, често долазе у контакт са женама које су претрпеле насиље у породици, представници крагујевачког Дома здравља наглашавају да је реч о осетљивој теми у којој је битно поверење, уз подршку жртвама да никада нису саме.

На трибини су се чула и опречна мишњења о хранитељским породицама, али и актуелним законским решењима у овој области.

Препоручено је да се насиље превенира промоцијом врлина, уметности и уопште позитивних вредности.

Глобална светска кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ настала је 1991. године.

Обележило ју је више од пет хиљада организација у више од 180 држава света.

Почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама, а завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.

Циљ дебате је био да се кроз дијалог учесника размене мишљења и искуства, али и укаже на потенцијале, могућностии важности спречавања насиља над женама.

Поред представника институција, цивилног сектора, здравствених и установа социјалне заштите, у раду су активно учествовале и представнице форума жена Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Покрета Снага Србије у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *