Седница Скупштине града 20. децембра – тема буџет за 2018.

Редовна седница Скупштине града, 12. по реду, биће одржана 20. децембра, договорено је на данашњем састанку председника локалног парламента Мирослава Петрашиновића са представницима одборничких група.

На дневном реду наћи ће се једна од најважнијих тема буџет града Крагујевца за 2018. годину.

Након спроведеног јавног увида за заинтересоване грађане Крагујевца, градско веће усвојило је предлог буџета и доставило га одборницима Скупштине града још 10. децембра.

Заказивањем седнице, поштују се све одлуке о буџетском систему Републике Србије, где је Град у обавези да буџет локалне самоуправе донесе до 20. децембра, како би се у одређеном року упутило министарству финансије, тачније до 25. децембра.

Прва тачка дневног реда, која ће се наћи пред одборницима је предлог одлуке о буџету града Крагујевца за 2018. годину.

Одборници ће разматрати и предлоге Кадровског плана запослених у Градским управама, стручним службама и посебним организацијама града Крагујевца за 2018 годину.

На 12. седници градског парламента наћи ће се и предлог одлуке о преузимању оснивачких права над Спортским привредним друштвом „Рукометни клуб Раднички 1964“, затим предлог одлуке о отпису потраживања града Крагујевца према Предузећу за производњу и промет арматура „ППТ Арматуре“ из
Александровца.

20. децембра, требало би да буде усвојен и предлог одлуке о давању сагласности на Програм о изменама и допунама Програма пословања Јавног стамбеног предузећа „Крагујевац“ за 2017 годину.

На програму РТК гледаоци могу директно да прате пренос 12. седнице Скупштине града од 9 часова, 20. децембра.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *